Soort reis
Bestemming
Vertrekdatum
Je bevindt je hier: Home
Algemene informatie
FAQ

Veelgestelde vragen

Hoe laat kan ik in mijn appartement/ mijn kamer?
Doorgaans kun je op de dag van aankomst vanaf 16.00 uur in je kamer of appartement en dien je op de dag van vertrek voor 09.30 uur je kamer of appartement weer te hebben verlaten. De tijdstippen hangen samen met de schoonmaak van de accommodatie, deze vindt altijd plaats op de wisseldag.

Krijgen kinderen ook korting op de arrangementen?
Voor kinderen gelden vaak aparte prijzen voor skipassen en het verblijf in een hotel. In de Franse skigebieden hebben kinderen tot vijf jaar doorgaans geen skipas nodig bij ouderlijk toezicht. In Oostenrijk houdt men hiervoor vaak de leeftijd tot zes jaar aan en in Italië verschilt dit per bestemming. Hotels hanteren vaak eigen kinderkortingen. Ook voor skiles en materiaalhuur zijn er doorgaans speciale kinderprijzen. Je doet er goed aan bij je aanvraag of reservering de leeftijden van de kinderen door te geven en te informeren naar de kortingen want vaak skiën kinderen tegen gereduceerd tarief.

Wat zijn eventuele bijkomende kosten ter plaatse?
In Frankrijk, Oostenrijk en Italië dien je ter plaatse vaak nog toeristenbelasting te betalen. Deze bedraagt ca. € 1,= per persoon per dag. Op sommige bestemmingen is deze toeristenbelasting al bij de prijs inbegrepen (kijk bij de bestemming onder de prijstabel).

Voor chalets en appartementen dien je een borgsom ter plaatse te betalen*. Deze kan contant worden voldaan of met creditcard. Je krijgt uiteraard je borgsom, na goedkeuring van de accommodatie, op de vertrekdag terug. In enkele gevallen kan het ook zijn dat je borg teruggestort wordt na thuiskomst.

Bij de meeste appartementen dien je nog ter plaatse een lakenpakket te huren. De kosten hiervoor bedragen ca. € 10,= per persoon.

Voor bepaalde services ter plaatse (zoals gebruik van solarium, etc.) kan een toeslag worden gevraagd.
Op enkele bestemmingen wordt ter plaatse een borgsom van ca. € 5,= per persoon voor de electronische skipas gevraagd. Na afloop van je vakantie krijgt je de borgsom bij inlevering van je skipas weer retour.

* Bij Hameau des Marmottes in Les Menuires geldt dat de borg vooraf betaald dient te worden aan NEWPORT BLUE. De borg wordt op de factuur vermeld.

Wat verstaat men onder de eindschoonmaak?
Je dient je chalet, appartement of studio achter te laten in overeenstemming met de door de accommodatieverschaffer opgestelde regels. Mochten die regels niet bekend zijn, vraag er dan naar bij de in/ uitcheckbalie alvorens de accommodatie te verlaten. In veel gevallen is het mogelijk de eindschoonmaak tegen betaling uit te besteden.

Wanneer ontvang ik mijn reisbescheiden?
Doorgaans worden de vouchers en de overige informatie ca.7 dagen voor je vertrek verstuurd. Je ontvangt de reisbescheiden per post. Indien je een last-minute hebt geboekt worden de vouchers en de overige informatie in overleg per e-mail naar je verstuurd.